Informatie - Inca

Inca
Met zijn 22.000 inwoners is Inca de derde grote stad van Mallorca. Inca beschikt over handel, nijverheid, industrie, landbouw en goede restaurants. Deze levendige stad ligt halverwege de weg Palma≠Alcudia, die het eiland doorsnijdt. Inca is een 'marktstad', die u niet mag overslaan. De smalle, kronkelige straatjes stammen nog uit de Arabische tijd. De parochiekerk Santa Maria la Mayor met zijn prachtige klokkentoren staat op de fundamenten van een moskee. De kerk is, behalve tijdens de kerkdiensten, alleen van buiten te bezichtigen. Welke wel van binnen zijn te bezichtigen, zijn de talrijke celIeres, voormalige wijnkelders met kolossale fusten, houten tafels en handgeschreven spijskaarten. Hierop staat de traditionele cuina malIorquina met de daarbij behorende wijn van de streek. Lederwaren die te koop wordt aangeboden, moet kritisch worden bekeken. Iedere donderdag is er markt.

UITSTAPJES
Castillo de Alarů

VestingruÔne hoog boven Alarů, met picknick-restaurant en berghutten om te overnachten.

Pad naar boven begint bij het bord 'Es Pouet', 3 km na Alarů richting OriŽnt; tegenover hotel L'Hermitage begint het voetpad. Adembenemend uitzicht van 622 m hoogte.

Klooster van Lluc
Sinds de Middeleeuwen de belangrijkste bedevaartplaats van Mallorca. In de kloosterkerk, waar de Moreneta, de Zwarte Madonna van de Bergen wordt vereerd, zingen de leerlingen van de zangschool, die vanwege hun blauwe kragen blavets worden genoemd, iedere dag behalve in de schoolvakanties om 11.15 uur. Op het terrein van het klooster zijn twee bar-restaurants en een grote souvenirwinkel. In het kleine museum in de zijvleugel van het klooster zijn gebruiksvoorwerpen uit drie eeuwen te bezichtigen. U vindt hier muziekinstrumenten, klederdracht, misgewaden, keramiek en vondsten uit de oudste geschiedenis van Mallorca. Bovendien kunt u de permanente tentoonstelling van de Catalaanse schilder Coll Bardolet bezichtigen.

Hier vandaan voert de avontuurlijkste weg van het eiland naar La Calobra.

Dagelijks 10-18.30 uur, de weg erheen gaat van Inca via Selva en Caimari.

OriŽnt
Dit afgelegen dorpje ligt in blij≠moedige rust aan de weg van Alarů naar Bunyola. De huizen van natuursteen, voor een deel door buitenlandse kopers gerestaureerd, staan dicht opeen rond de kerk. De specialiteiten van het 30 inwoners tellende dorp zijn speenvarken en appels. Bovendien herbergt OriŽnt in een verbouwd klooster het enige echte 'landhotel' van het eiland, L'Hermitage.

Puig d' Inca
Deze berg bij Inca, 4 km ten oosten van de stad, met de verlaten Ermita de Santa Magdalena, is een gedeeltelijk beboste bergrug met parkeerplaatsen, een panoramisch vergezicht en een beschermd natuurgebied. Hierboven is een goed Mallorcaans restaurant Dagelijks open behalve dinsdag.

Son Alfabia
De tuinen zijn een prachtig voorbeeld van de Arabische tuinarchitectuur met weelderige vegetatie, vijvers, cascaden en fonteinen. Opdrachtgever was de Moorse gouverneur van Inca, Benihabet, die na 1229 tot het christendom overging en om die reden niet werd onteigend. Het rode kasteeltje stamt uit de 17de eeuw en doet dienst als museum.

Overzicht - Startpagina

© 2004 - 2008 ©MallorcaExpert